Google Ground Budapesten

google ground budapest hungary hq fohadiszallas kozpont adsense analytics adwords facebook marketing online hirdetes seo majusi ingyenes májusi ingyenes marketing augusztusban

Google Ground – egy hely a főváros szívében mely minden online marketing médiával foglalkozó szakembernek és érdeklődőnek hasznos központja lett.

A 2014.ben megnyílt (első) közép-kelet európai információs központ (afféle alkotó központ) célja, hogy ingyenes és fizetős képzésekkel segítség a Google rendszerei által érdeklődőket, a tanulni vágyókat, és elősegítsék a profi felhasználást legfontosabb online termékeikhez (például AdWords, Analytics), segítsenek az online marketing világában.

Élmény és tapasztalat-szerzés céljából két alapozó képzésen vettünk részt a napokban, melyekről jöjjön az élménybeszámoló.

2016.04.25
Analytics Alapozó workshop

Az első látogatás a Ground központjába. A környék szokatlan, a régi leharcolt nyolcadik kerületi hangulatot kezdi felemészteni az új épületek és igényes környék tömkelege (Corvin-negyed és környéke, folyamatos munkálatok vannak és voltak most is), így tényleg egy innovatív, gyorsan fejlődő városrész érzetét kelti a látvány. A Ground tökéletesre fejlesztette a Google-ról úgy elhíresült “jó itt leni, jó itt dolgozni” érzést. Kellemes nagy terek, fiatalos kiírások, színek kavalkádja, bár, játszótér, titkos ajtók, könyvek, minőségi előadóterek, kiválóan használható felszerelések és persze szakmabeli, hiteles előadók.
Analytics alapozó képzésünket Molnár Tamás tartotta, mely 2 órás volt. A kezdés pontos volt, a fogadtatása a látogatóknak kedves és barátságos. Az előadás az alábbiakat foglalta magába:
Cél meghatározásának fontossága, Analytics fiók hierarchikus felépítése, Szűrők alkalmazásának fontossága és néhány példa bemutatása (itt egy két nagyon hasznos tippet is kaptunk, amivel javíthatjuk az adataink pontosságát), Tag Manager bemutatása pár szóban, Analytics viszonyai más Google termékekkel, Konverziók és konverzió-mérés, eCommerce, Remarketing fontossága.
Az előadás alatt folyamatosan kérdezhettünk és mindre kaptunk választ is. Az előadás nem követelte meg az Analytics fiók birtoklását és kezelését, de számomra nagyobb könnyebbség volt így érkezni, és egy-két dolgot ellenőrizni amiről szó volt. Az workshop végén AdWords kampányhoz tartozó kuponok kérésének lehetősége is meg lett adva, amit az előadást követően a 3. napon meg is kaptunk. Ezúton is köszönjük.

Kinek ajánljuk?
Mindenkinek aki érdeklődik az online marketing iránt, aki maximalizálná profitját, illetve kis rálátással teszi be a pénzét az online marketing-be és nehezen ellenőrzi és értelmezi annak megtérülését.

2016.04.26
AdWords Alapozó workshop

Az előző napi helyszínismeret megszerzése után már rutinosan sikerült eljutni az előadás helyszínére, ahol sikerül pár mondat erejéig az előadóval is beszélgetni, egy közös cégismeret végett volt szerencsénk beszélgetni. Az élmény megalapozta a lelkesedést, így kíváncsian hallgattuk mindannyian az AdWords előadást. A diák felépítése logikus volt, érthető, a hozzájuk kapott magyarázat pedig igencsak informatív. Az előadást Kocsis Márk tartotta, akinek (többek között) AdWords vizsgái a Google Partners felületen is ellenőrizhetőek. Az előadás fontosabb témái: Táblázatok megismerése a különböző médium platformokról és eszközökről, AdWords megjelenése és eredményesség mérése, Piacelemzés, AdWords viszonyai más Google termékekkel, Cél(ok) meghatározása, Konverziók és azok eredményességének követése, eCommerce, Kampánytípusok, Költséghatékonysági trükkök, AD Rank értelmezése, Kulcsszavak, Display hirdetés, ADs hirdetések és költségei. Az előadás 2 órás volt, melyet követően lehetőség volt egyéni, és közös kérdések tisztázására. Minden elhangzott információ érthető volt mindenki számára. AdWords fiókkal való rendelkezés (bár nem részvételi feltétel) már nagyobb előnyt jelent az Analytics workshop-al szemben. Könnyebb volt kérdéseket feltenni és tényleges megoldásokat találni, esetleg az elhangzottak valamelyikét tesztelni.

Kinek ajánljuk?
Aki már használ AdWords fiókot de nincs teljesen képben a rendszer adta lehetőségekkel és előnyökkel, azoknak akik frissítenék alapismereteiket és egy két újdonságról hallanának bevezetőt, és természetesen azoknak is akik most ismerkednének meg az online marketing és hirdetési rendszerek legnagyobbikával.

Összegzés
Már csak a képzések ingyenessége miatt is minden érdeklődőnek bátran ajánljuk az MTT akadémia által összehozott képzéseket! A Ground által biztosított közeg és kapcsolat miatt a csapat tudása megkérdőjelezhetetlen, felkészültségük naprakész. Aki Google Partners vizsgák sikeres letételét szeretné megalapozni, vagy csak tudását szeretné bővíteni, az keresse meg bátran az MTT média oldalát, vagy szakmai blogjukat: az adwordsblog.hu oldalt, ahol a különböző képzésekről is kaphatnak információkat.

a magyarországi google központ, a Google ground helyszínén jártunk és tanultunk cikkhez kep

Szólj hozzá a Facebook-al!


Nem lehet hozzászólni.